Британец сътвори „летящ войник“

15:04, 29 апр 17 / Любопитно 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В исторически план летящите войници може и да са били ограничени до съществуване само в научната фантастика или комиксите, но британски изобретател може би е на път да промени военното дело.

Ричард Браунинг, който е наричан "Iron Man" (“Железният човек”) на Уилтшир, е построил личен костюм за полети и е изумил делегатите на тазгодишната конференция TED, когато излетял в района на пристанището във Ванкувър, пише в. „Телеграф“, цитиран от БГНЕС.

Браунинг който е резервист от британския флот, каза, че представител на британската армия вече е проявил интерес към костюма и му е казал, че Министерството на отбраната се било отказало от идеята за летящи войници, докато не видели творението му.

Макар че от министерството на отбраната заявили пред "Телеграф", че не знаят за случилото се, те казали, че понастоящем търсят "новаторски военни решения" като част от програмата за подобряване на отбраната, която е от 800 млн. паунда.

Костюмът работи с шест миниатюрни реактивни двигатели или тласкачи, които са прикрепени към твърд екзоскелет на гърба и ръцете. Той излита вертикално и може да се контролира чрез движения на ръцете, докато дисплейът в каската дава актуализации за разхода на гориво.

По време на демонстрацията в Канада Браунинг летял в кръг в продължение на почти една минута, носейки се на малко разстояние от земята.

Браунинг вече е създал компания, която нарекъл Gravity, която разработва търговски продукт на летящия костюм, който кръстили „Дедал“. С чувство за хумор Брауниг отбелязва пред медиите, че е сигурен, че някой едва ли ще използва летящия „Железен човек“, за да отиде до супермаркета или понеже бърза за училище, но екипът работи.

Според Браунинг създадения от него летящ костюм би могъл да лети със скорост 321 км/ч на височина от няколкостотин метра в продължение на около 10 минути, и твърди, че пътуването е по-безопасно, отколкото с мотоциклет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама