Турция блокира достъпа на гражданите до Уикипедия

10:47, 29 апр 17 / Свят 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турските власти блокираха достъпа на гражданите до онлайн енциклопедията Уикипедия, предаде АФП, позовавайки се на групата за наблюдение в интернет Turkey Blocks. Не е ясно защо е наложена такава забрана.

Според кореспонденти на световните агенции, ограничението засяга всички езикови издания на уебсайта от 05:00 ч. тази сутрин по силата на административна заповед. Забраната е в съответствие с интернет филтрите, използвани за цензуриране на онлайн съдържание в страната.

Жители на Истанбул съобщиха в социалните мрежи, че не могат да получат достъп до страницата, без да използват частна виртуална мрежа. За проблема алармира и всекидневникът "Хюриет".

Такова явление се случва не за първи път. Властите в южната ни съседка временно са блокирали достъпа и до други популярни сайтове като Фейсбук и Туитър с аргумента, че такива мерки са необходими за гарантиране на сигурността в страната. Критиците възприемат тези действия като ограничение на гражданските свободи от страна на президента Реджеп Ердоган.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама