Столтенберг: Не е обсъждано участие на НАТО в Корейския полуостров

09:13, 29 апр 17 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Слуховете за дискусии относно евентуалното участие на НАТО за потушаване на напрежението на Корейския полуостров не са верни, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, предаде БГНЕС.

В интервю пред в. „Велт ам Зонтаг“, той казва: "Прекарах много часове в Белия дом миналата седмица и мога да ви уверя, че не е имало никакво обсъждане на ролята на НАТО в конфликта със Северна Корея“.

Напрежението в региона ескалира допълнително, след като Пхенян проведе ракетен тест на 16 април. Според американските военни опитът е бил неуспешен, а ракетата е избухнала малко след излитането си.

По-рано днес бе съобщено, че Северна Корея изстреля тестово балистична ракета от област, намираща се на юг от столицата Пхенян. Впоследствие южнокорейските военни обявиха, че опитът е бил неуспешен.

"По предварителни данни, той (опитът) се е провалил", заявиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея. Според тях ракетата се е взривила няколко секунди след старта си. От Тихоокеанското командване на САЩ пък потвърдиха по-късно, че "ракетата не е напуснала територията на Северна Корея". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама