Топ 10 на най-стресовите професии

07:38, 29 апр 17 / Любопитно 25 1478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стресът играе важна роля на работното място. В зависимост от честотата и степента на напрежение, сайтът CarieerCast оценява 10 професии с най-високо ниво на стрес. Ето я и класацията.

1. Професия войник

Военните кадри са начело на класацията с най-висока степен на стрес на работното място. Войникът се налага да живее и да работи в постоянно напрежение и изключително тежки условия. По време на изпълнение на служебните си задължения, кадровите войници са изложени на постоянен риск за здравето и живота си.

2. Пожарникар

В тази професия спасяването на чуждия живот стои на преден план с риск за собствената безопасност. Жертвоготовността и всеотдайността на работата е задължително условие за спасяването на човешки живот.

3. Пилот на самолет

Професията пилот на пътнически самолет и пилот на изтребител са свързани с голямо напрежение и отговорност. Тук освен за личната си безопасност, пилотът отговаря и за живота на пътниците.

4. Генерал

За да заемеш такава длъжност е необходимо да притежаваш голяма самодисциплина, да поемаш отговорност и да вземаш трудни решения.

 

5. Полицай

В свят на повишена престъпност, катастрофи, въоръжени грабежи и атентати професията полицай е изключително рискована и напрегната.

6. Актьор

Актьорската професия не е шега работа. Някои сцени са изключително опасни за живота на актьорите.

 

7. Тв/радио водещ

При тази професия стресът е свързан с бързата и динамична работа с хора, събития, факти.

8. Организатор на събития

Работата с желанията и очакванията на много хора е причина за силно напрежение, търпимост и понякога непосилни задачи за изпълнение

9.Фото –журналист

В тази професия стресът също присъства, дори и в по-слаба степен.

 

10. Репортер

Вятър, студ, природни бедствия, кървави атентати са част от стресовия работен ден на репортера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама