Валежи и гръмотевици над Западна и Централна България

06:20, 29 апр 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През деня над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки, предаде БГНЕС. 

Над Източна България ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, съобщиха от НИМХ. В западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат предимно между 9° и 14°, а максималните между 23° и 28° .

Над масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от юг, югозапад. След обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра около 11°.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност и мъгла. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 12°-16°. Температурата на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама