Парламентът на Черна гора прие закон за влизането на страната в НАТО

17:31, 28 апр 17 / Свят 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържествено заседание в град Цетине черногорският парламент ратифицира закона за встъпване на страната в НАТО. В подкрепа на решението гласуваха 46 от общо 81 депутати. Това информират РИА-Новости, цитира БГНЕС.

Заседанието беше предавано пряко по националната телевизия. В залата присъстваха президентът Филип Вуянович и бившият премиер Мило Джуканович, които посрещнаха с аплодисменти резултата от гласуването.

Преди вота ръководителят на черногорското правителство Душко Маркович обоснова необходимостта от влизането на страната в НАТО. Мнението си за важността на северноатлантическата интеграция изразиха и много записали се за изказвания депутати.

Гласуването се проведе в отсъствието на противниците на присъединяването от главната опозиционна партия –Демократичния фронт, който по същото време проведе в Цетине протестна акция с искане решението да не бъде вземано в парламента, а на референдум.

Опозицията заяви, че ще се опита да предизвика предсрочни парламентарни избори, които да спечели и да отмени днешното решение за присъединяване към алианса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама