Георге Иванов очаква отговорите на партиите за лидерската среща

15:08, 28 апр 17 / Свят 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След вчерашното предложение на македонския президент Георге Иванов за свикване на лидерска среща, от кабинета на държавния глава все още очакват отговорите на парламентарно представените партии. Оттам посочват, че час от тях са поискали допълнително време за координиране, след което ще дадат отговор.

„Президентът Иванов остава на своята позиция да се проведе среща на лидерите на парламентарните партии, като най-отговорно начин за намиране на решение в съответствие с конституцията, законите и правилника за работа на парламента“, заявиха от кабинета на Иванов, цитирани в македонски медии.

Стотици протестиращи влязоха в Народното събрание в четвъртък и нападнаха депутати, включително и лидера на Социалдемократическия съюз (СДСМ) Зоран Заев.

Влизането в македонския парламент стана минути след като депутатите от СДСМ и народните представители от албанските партии избраха Талат Джафери (от Демократическия съюз за интеграция на Али Ахмети, бел.ред.) за председател на македонския парламент. Избирането му беше гласувано, след като председателстващият заседанието Трайко Веляновски вече го бе прекратил, но в пленарната зала останаха депутатите от СДСМ и тези от албанските формации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама