Македонската полиция блокира подстъпите към парламента в Скопие

15:05, 28 апр 17 / Свят 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 400 полицаи с щитове и специална екипировка са разположени пред парламента в македонската столица Скопие, за да не допускат достъп до сградата, съобщи Радио „Свободна Европа”. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

Полицаите са пристигнали със седем автобуса, предаде радиото. Кордоните са така подредени, че участък от централната улица, която минава покрай парламента, е напълно блокиран.

Македонското вътрешно министерство съобщи, че ситуацията вътре и около сградата на законодателния орган се е стабилизирала и общественият ред е напълно осигурен.

В четвъртък вечерта опозицията в македонския парламент заобиколи процедурата и избра председател на парламента – члена на албанския Демократичен съюз за интеграция Талат Джафери.

След това активисти от общественото движение „За единна Македония” в знак на протест влязоха в сградата и окупираха пленарната зала, предизвиквайки безредици.

По информация на местния телевизионен канал „Сител” поне 190 души,между които и депутати, полицаи и демонстранти, са пострадали по време на протестите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама