Симеон Сакскобургготски: България може да помогне на Македония

13:25, 28 апр 17 / Политика 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Макар и със скромен опит, България може да помогне на Македония. Това заяви бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар на България /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски в отговор на въпрос на БГНЕС са събитията от тази нощ в югозападната ни съседка.

„Това са явления, които се наблюдават и в други страни. И, разбира се, трябва да се наблюдава процесът много внимателно и ролята на Европа, която е водеща”, каза той.

Симен Сакскобургготски припомни, че Република Македония е кандидатка за член на Европейския съюз. “Ние може би с нашия скромен опит може да помогнем също нещата да се задвижат по-положителен начин“, изтъкна той в кулоарите на кръглата маса “ЕС на следващото поколение-вдъхновение и предизвикателства”, състояла се в двореца „Врана“.

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че македонският парламент преживя снощи един от най-драматичните си дни в историята. Стотици протестиращи влязоха в Народното събрание в четвъртък и нападнаха депутати, включително и лидера на Социалдемократическия съюз (СДСМ) Зоран Заев.

Влизането в Народното събрание в Скопие стана минути след като депутатите от СДСМ и народните представители от албанските партии избраха Талат Джафери за председател на македонския парламент. Изборът стана, след като председателстващият заседанието Трайко Веляновски вече бе прекратил заседанието, но в пленарната зала останаха депутатите от СДСМ и тези от албанските формации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама