Настасе се извини на Серина за расисткия коментар

13:04, 28 апр 17 / Спорт 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившата първа ракета в света Илие Настасе се извини за своя коментар по адрес на нероденото бебе на Серина Уилямс, който бе изтълкуван от мнозина като расистки, предаде БГНЕС.

Миналата седмица на пресконференция преди мача от Купата на Федерациите между Румъния и Великобритания Настасе се изказа относно цвета на кожата на бъдещото бебе на Серина (мляко и шоколад).

Международната федерация по тенис веднага стартира разследване на случая и временно отстрани 70-годишния капитан на Румъния заради обиди, които отправи към британските тенисистки и съдиите.

"Ситуацията със Серина беше преувеличена от пресата. Аз уважавам Серина. Тя е една от най-великите тенисистки за всички времена и добре знам колко работа стои зад тези резултати. На пресконференцията ме попитаха за бременността на Серина. Тогава за първи път чух за това и реакцията ми бе спонтанна", заяви Настасе. Той отбеляза, че това не оправдава думите му. "Нито пиковото напрежение в този мач, нито бунтарските възгледи, с които съм известен, нито неудачната ескалация на ситуацията, не могат да оправдаят тези слова. Въпреки това моят живот е посветен на тениса и искам да поднеса, доколкото е възможно това, моите извинения", допълни бившият №1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама