БСП предлага създаване на комисия за нарушенията при изграждане на магистрали

12:37, 28 апр 17 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП предлага с консенсус да се създаде Временна комисия за установяване на пропуските и нарушенията при изграждане на магистрали и пътища в България, предаде БГНЕС.

Кирил Добрев от БСП заяви, че през последните дни стана ясно и е абсолютен факт, че в АПИ са уговаряни обществени поръчки за десетки милиони.

„Факт е, че неправомерно са усвоени 50 млн.лв. и, че политическото ръководство в лицето на тогавашния министър Лиляна Павлова е била информирана за това, което се случва в АПИ. Ако е виновен Лазар Лазаров ще понесе наказателна отговорност. Кой, обаче ще понесе политическата отговорност. Да не стане така, че след няколко дни Лиляна Павлова да проверява Лиляна Павлова какво се е случило в АПИ“, заяви Кирил Добрев.

Добрев коментира още, че от разкритията става ясно, че масово по българските пътища се е отводнявало и уплътнявало. „Това са кодовите думи за усвояване на средства и източване на същите. Все едно България е Холандия и цялата държава се намира под морското ниво и е задължително да правим такива отводнявания. Магистралите са гордост на правителствата на Борисов. Искаме комисия, но приета с консенсус, която да установи каква е цената, която плаща българският народ за тази гордост”, добави Кирил Добрев.

Според него въпросът с пътищата е важен политически въпрос и затова е нужно да се намери консенсус.

От своя страна Манол Генов поясни, че комисията трябва да се занимае с това дали има порочни практики, допълнителни участници, допълнителни отсечки, които са предмет на други поръчки, присъединяват ли се към вече сключени договори и практика ли е това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама