Болно ми е като гледам тези циркове във ВСС

10:34, 28 апр 17 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Болно ми е като гледам тези циркове във ВСС. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„Болно ми е, действително. Не че ги гледам аз, гледа ги и народът, гледа ги и Европа. Това е каймакът на българската правосъдна система. Това са хората, говоря за всички - прокурори, съдии, всички, които са там, на които всички трябва да им имаме доверие безпрекословно“, каза Борисов. „Действително съдебната власт във всичките ѝ форми, ние каквото можахме, направихме - съдии да избират съдии, прокурори-прокурори, сега трябва да седнат и понеже са абсолютно независими, да си оправят взаимоотношенията и там“, заяви Борисов и добави, че в противен случай вървят по пътя на Македония.

Той коментира, че избягва да се меси в работата на общините, защото има абсолютно независима местна власт. „Когато в публичното пространство почне да се внушава, че взетите решения обслужват някой, е длъжен да се намеси. Затова извиках кметовете на Варна и Пловдив да чуя какво са мислили и как са го правили. Прецених, че е по-добре да се върне всичко в първоначалното състояние, защото дупката във Варна всички я знаят, от години стои. В центъра на Варна стои една дупка, трябва да се оправи, само че някой кмет преди това я е дал. Много години преди нас едно бижу като Пловдивския панаир, не знам защо, 51 на 49% са дадени, не знам защо. Това е друга тема на разговор. Така че, местната власт, след като са преценили, са взели това решение“, коментира Борисов по темата за Пловдивския панаир. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама