ЮНЕСКО и СЗО засилват сътрудничеството в подкрепа на Програмата за устойчиво развитие 2030

08:13, 28 апр 17 / Свят 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и генералният директор на Световната здравна организация д-р Маргарет Чан подписаха Меморандум за разбирателство, укрепващ сътрудничеството между двете организации в подкрепа на страните за постигането на Програмата за устойчиво развитие 2030, предаде БГНЕС.

„Напредъкът на Програма 2030 изисква нови интегрирани, новаторски подходи и съвместно планиране, за да се мобилизира потенциалът на образованието, здравеопазването, културата и науката за постигане на Целите за устойчиво развитие. Стратегическото партньорство между ЮНЕСКО и Световната здравна организация цели да направи точно това, като общата цел е да се гарантира, че всеки човек може да достигне пълния си потенциал и да допринася за изграждането на устойчиво бъдеще“, каза генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Меморандумът, който бе подписан в Женева на 26 април, се фокусира върху насърчаването на интегрирани подходи между образователния и здравния сектор чрез допълващи и/или съвместни програми за подкрепа на национални, регионални и глобални инициативи за изпълнение на Целите за устойчиво развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама