Венеция се задъхва от туристи

08:00, 28 апр 17 / Свят 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градските власти във Венеция решиха да поставят специални устройства за преброяване на многобройните туристи, които ежедневно пристигат в града, предаде БГНЕС. Италианският град, както и лагуната, са в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

В четвъртък вечерта решението бе взето от административния изпълнителен орган на Венеция (джунта). Ако решението бъде одобрено от правителството в Рим и от ЮНЕСКО, то скоро на стратегическите точки, през които туристите влизат в града ще се появят автоматични преброители. По тези данни властите смятат да въвеждат ограничения за броя на влизащите в древния град.

Кметът Луиджи Бруняро обеща пред журналисти да започне международна информационна кампания, за да обясни на туристите спецификата на ситуацията, която се създаде в последно време в града, който повече не може да издържа на огромния наплив от посетители.

През март миналата година на Великден във Венеция пристигнаха едновременно 300 хиляди души, което е над броя на местните жители (по-малко от 270 хиляди души).

Според замисъла на градските власти предстои да се определят конкретни дари, когато се очаква максимален брой посетители. Венеция няма да се затваря, властите планират още зони за обществено хранене, ново разписание на корабчетата по Канале гранде, повече служители в силите за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама