Иванов поиска лидерска среща за изход от ситуацията

23:56, 27 апр 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонският президент Георге Иванов призова политическите лидери в страната на консултации за намиране на изход от политическата криза, предаде БГНЕС.

В специално обръщение към нацията президентът призова за разум. В тези моменти на голяма загриженост поради събитията около парламента призовавам за спокойствие. Призовавам да не се подавате на провокации, както и на манипулативни и фалшиви новини, каза Иванов.

"Призовавам за успокояване на напрежението, за разумно и отговорно поведение от страна на всички институции, които трябва да зачитат Конституцията и законите на страната", каза още той и добави: Днес правилникът напарламента и Конституцията бяха нарушени. Всеки един от депутатите носи отговорност за постъпките си.

Според него ситуацията може да бъде разрешена само в рамките на правния ред. "Поради всичко това призовавам лидерите на парламентарните групи утре да дойдат на консултации при мен и на лидерска среща да обсъдим ситуацията, както и всички възможности за успокояване на ситуацията и намиране на изход от кризата. Никой от вън няма да ни реши проблемите, ако ние самите не ги решим, съгласно държавните интереси на Република Македония", каза още Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама