Веселин Марешки няма да се отказва от имунитета си засега, иска временна парламентарна комисия

14:49, 27 апр 17 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатът Веселен Марешки, лидер на ПП ВОЛЯ и зам.-председател на НС заяви, че няма да се отказва от имунитета си, иска временна парламентарна комисия за обвиненията срещу него и само, ако се потвърдят чрез солидни доказателства, едва тогава ще се съгласи да го даде.

Това стана по повод искането на главния прокурор за снемане на имунитета му на народен представител, предаде БГНЕС.

Марешки ще настоява за парламентарна комисия по случая. В нея ще има един наш представител, каним медии, всички парламентарно представени партии и граждани, на която да бъдат представени всички документи, СРС-та и показания на свидетелите, въпреки че свидетели няма, посочи той. От 2014 година, в опит да ми бъде заграбен бизнесът, ме въртят в измислено дело за изнудване за около 5 хиляди лева, припомни депутатът. Едва ли сред вас има такива, които си мислят, че мога да изнудвам някой за 5 хиляди лева, някой си прави постановка, завежда се дело, вкарва се в съда и никой не знае каква е истината, смята Марешки. Свидетели по делото няма, а човекът, който твърди, че е изнудван казва, че разговорът е бил на четири очи.

Марешки хвърли упреци към поведението на народните представители за неправомерна употреба в НС на цигари, алкохол и наркотици. Каза също, че ще предложи в парламента да бъдат направени тестове на депутатите, за да се установи дали имат такива зависимости. Защото хора с такива навици не мога да бъдат обективни в работата си, подчерта той. И даде за пример народните представители от ВОЛЯ, които имали здравословни навици и не се занимавали с празнословие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама