АФП: Радев даде мандат на ГЕРБ и крайните националисти от Обединените патриоти

14:01, 27 апр 17 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският президент Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на двукратния премиер Бойко Борисов. Това се посочва в информация на агенция „Франс прес“ за вътрешнополитическите събития в страната, наблягайки на това, че за първи път консервативната партия на Борисов ГЕРБ ще влезе в коалиция с крайнонационалистическо обединение, информира БГНЕС.

След предсрочните избори на 26 март, партията на бившия премиер завърши на първо място, но със своите 97 депутати нямаше достатъчно места за мнозинство и след няколкоседмични преговори получи подкрепата на Обединените патриоти – обединение от три националистически партии с общо 27 депутати.

„Независимо от своята антиимигрантска реторика и призиви за реформиране на Европейския съюз, така че да взима предвид националните интереси на своите членки, Обединените патриоти никога не са поставяли под въпрос членството на България в ЕС и НАТО“, посочват от „Франс прес“.

Очаква се ГЕРБ да даде на Обединените патриоти няколко министерски поста, а пълният списък с членовете на новия кабинет ще стане известен в сряда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама