Корнелия Нинова към ГЕРБ: Няма да ви станем смокинов лист

13:51, 27 апр 17 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма да ви станем смокинов лист, обърна се днес към ГЕРБ лидерът на БСП за България Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в декларация на ПГ, предаде БГНЕС.

Нека да е ясно /след коалиционното споразумение между ГЕРБ и ОП-бел.а./ - от днес нататък политическата отговорност за това, което ще се случва в държавата ще носят Бойко Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Тази коалиция залага рискове, мини и нестабилност, защото въпреки споразумението, всяка партия е свободна да отстоява и свои политики, и да търси подкрепа в зала, поясни тя. Това напомня плаващите гласове, купуването на гласове и безпринципните споразумения в пленарна зала между ГЕРБ и РБ в предишния парламент. Чакаме с нетърпение обсъждането на два важни въпроса в НС – първия, за увеличението на пенсиите и доходите и втория- за референдума и мажоритарния вот ,точни тя с уговорката, че тогава ще се види кой какво у обещавал преди изборите и какво предлага на практика. Това са причините да не участваме в това съглашателство, оставаме си опозиция, докато не победим, подчерта Нинова. Искаме освен власт и келепир, да има принципи, ред и морал, подчерта тя. Ще останем по волята на хората в опозиция, но няма да отстъпим от тези принципи.

“Когато внушавате, че БСП е деструктивна, питахте ли избирателите ни дали са съгласни да участваме в управлението”, запита депутатите от ГЕРБ в началото на декларацията Нинова. И упрекна партията на Борисов в двойни стандарти- позовават се на добри практики, но спират блиц-контрола, търсят национално съгласие по важни теми, но обвиняват БСП, че не е приела предложения за председателство на НС и за персонално участие на нейни представители в кабинета на Борисов. Според нея коалициите в Европа са унищожили системните партии и традиционната политика, идеологическите различия и принципните спорове между ляво и дясно.

И отново се обърна към ГЕРБ: „Вие водите след себе си много хора, над 1 млн. души, ние представляваме също близо 1 млн. души“, каза Нинова. Като добави, че от ГЕРБ са питали своите хора дали са съгласни за широка коалиция и те не са одобрили.

Как така до 25 март се изправяте с лицата си пред едни хора и казвате, че БСП е антиевропейска партия, а на 27 март им казвате, че единственият начин да се спаси председателството е Деница Златева да остане начело на този пост в правителството, подчерта тя. Не схващам общото между тези две твърдения, нито катарзиса, който преживяхте за една нощ, смята Нинова. И отново към ГЕБ: искате легитимация на бъдещите си решения и действия, с които ние не сме съгласни, затова ние няма да ви станем смокинов лист на тези решения, това не е добра практика, а такава на политическата класа, статуквото и прехода в България през всичките 27 години. До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, след изборите всички сме заедно за келепира, но срещу народа, поясни тя като добави, че от БСП не са съгласни с такава политика.Ние искаме промяната, искаме в тази политика освен власт, пари и келепир, да има принципи ,правила и морал, заяви Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама