Сотир Цацаров: Не съм ходил на тайни срещи и никого не съм заплашвал

12:38, 27 апр 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По отношение на никого не е упражняван от мен натиск, нито са отправяни заплахи. Не съм упражнявал никакъв натиск върху наблюдаващия прокурор по проверка - сега досъдебно производство (бел. ред. - за КЕВР и цените). Напротив, отказал съм.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на заседанието на ВСС, където за първи път говори публично за срещата си със собственика на "Овергаз" и "Сега" Сашо Дончев, организирана от бизнесмена от БСП Георги Гергов, информира БГНЕС. "Лицата, с които сме се срещали, не са обвиняеми, не са подсъдими, не са криминално проявени. Тезата, че лицата са разследвани, е или злонамерена, или най-меко казано неосведоменост. И още нещо - тези лица не са адвокати, не са страна по дела. Аз въобще не съм отишъл на тайна среща. За мен в тази среща няма нищо тайно. Няма от какво да се срамувам. Бих се срамувал, ако определени разследвания не биха се развивали в насоката, в която очевидно някои не желаят да се развият. Не съм нарушил закона, не съм нарушил служебните си задължения. Затова и не се срамувам", каза още Цацаров.

"Чужди сценарии и постоянните им сценаристи аз не желая да коментирам. Ще кажа само, че на тази маса сценаристи няма. Има само хора, на които е възложено да изпълняват определени сценарии. Но те се сменят – сценаристите остават същите," заяви още главният прокурор. Информацията е на вестник „Сега”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама