Борисов прие мандата за съставяне на правителство  

10:42, 27 апр 17 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прие мандата за съставяне на правителство, връчен му от президента Румен Радев, предаде БГНЕС.

Преди това в президентството влязоха Бойко Борисов, придружаван от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. В началото президентът поздрави Борисов и Цветанов за подписаното минути по-рано коалиционно споразумение с Обединени патриоти.

Цветанов връчи на държавния глава папката с предложението за съставяне на правителство, оглавено от премиер Бойко Борисов. След което Румен Радев възложи съставянето на правителство на Борисов.

Надявам се с вашите коалиционни партньори да излъчите убедителни кандидатури. Вярвам, че ще отговорите на най-насъщните очаквания на българите. Желая ви успех, добави още Радев.

Преди връчването на мандата, президентът Румен Радев проведе серия от политически консултации с парламентарно представените формации ВОЛЯ, ДПС, Обединени патриоти, БСП и ГЕРБ, припомня БГНЕС.

Радев заяви, че новото правителство ще може да разчита на подкрепата му за реализацията на всички конструктивни идеи и предложения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама