Израелската авиация удари оръжейни складове на „Хезболах“ 

09:46, 27 апр 17 / Свят 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ударът на израелската авиация в района на международното летище в Дамаск бе насочен срещу оръжеен склад на ливанската шиитска групировка „Хезболах“, разкри източник от разузнаването.

Преди това самата „Хезболах“ заяви, че въздушнят удар е нанесен от Израел, а преди еня същата версия лансира и телевизия „Ал Алам“. Тя обаче предаде, че ударът бил срещу сирийски военни бази наоколо.

Взривът край Дамаск „вероятно“ е плод на израелски удар, твърди телевизията на ливанската шиитска организация „Хезболах“.

По-рано бе съобщено, че силна експлозия избухна в близост до международното летище в Дамаск. Телевизия "Ал Алам" също твърди, че тя е резултат от нападение на израелските военновъздушни сили върху сирийските военни бази наоколо.

Междувременно от Сирийския център по правата на човека, който първи съобщи за взрива, потвърдиха, че цел на атаката не е било самото летище. Те обаче не посочват нито причина за инцидента, нито извършител.

Продължава да липсва информация относно броя евентуално пострадали или загинали в атаката.

„Хезболах“ воюва в Сирия на страната на президента Башар Асад срещу терористичните групировки, които са сунитски припомня БГНЕС. Двата клона на исляма – шиизмът и сунизмът - са в непримирима вражда помежду си В същото време за „Хезболах“ и за стоящия зад организацията също шиитски Иран израелската държава е кръвен враг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама