Обявиха обществената поръчка за мебелите на Българското председателство на ЕС, цената – над 2,3 млн. лв.

09:25, 27 апр 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 2,3 млн. лв., с ДДС, ще струват мебелите за Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г., предаде БГНЕС. Обществената поръчка за доставката на мебелите вече е обявена от Националния център по подготовката и провеждането на Председателството. От документацията става ясно, че в момента на ниво администрация – центърът дори не се управлява от титуляр директор, а от изпълняващ длъжността.

В началото на април стана ясно, че избрана в края на 2016 г. по неизяснен начин частна фирма, бе изготвила техническа спецификация на мебелите, като се оказа, че голяма част от тях е трябвало да бъдат изплагиатствани от известни европейски дизайнери.

От Националния център по подготовка и провеждане на Българското председателство обявиха, че са изискали писмено обяснение от служител на администрацията, а файлът с препоръките – кои дизайнерски мебели да бъдат фалшифицирани бе свален от интернет-страницата. По голямата част от мебелите ще бъдат разположени в Националния дворец на културата, както и в Дом №2 на Резиденция “Бояна”, които в момента се ремонтират.

Обществената поръчка за доставка на мебели и офис оборудване е разделена на пет обособени позиции. За нуждите на Председателството ще са нужни общо 264 броя различен тип работни бюра, шкафове и модули, както и общо 102 броя различни маси, общо 1272 броя столове и закачалки, както и различни по обем дивани, фотьойли и кресла – общо 184 броя. Освен това ще е нужна доставка и монтаж на мебелировка за заседателни зали, която включва – заседателни маси, катедра, шкафове и допълнителни мебели за конферентни зали. Най-скъпо е оборудването именно на заседателните зали – 1,5 млн. лв., с ДДС. От документацията става ясно още, че средната цена на масите за Българското председателство на ЕС ще е приблизително 800 лв., на бюрата около 450 лв., на столовете и закачалките около 315 лв., а на креслата и диваните около 1350 лв.

Изборът на победител в обществената поръчка ще е на основание предложена “най-ниска цена”. Документация ще се приема до 26 май 2017 г. Мебелите трябва да бъдат доставени най-късно до 20 октомври 2017 г., а гаранцията им трябва да е минимум две години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама