Как да разгадаем сънищата си

07:31, 27 апр 17 / Любопитно 25 684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният психолог и психиатър Карл Г. Юнг е анализирал над 20 000 съновидения и е изследвал и проучил техния произход и многостранни значения. Според него сънищата са начин, по който несъзнаваното ни предава важна информация за духовния ни напредък. Последователите на Юнг развиват неговата теория за тълкуване на сънищата до ниво, в което всеки човек може да се опита сам да разгадае тайните послания закодирани в сънищата си.

Сънуване на един и същи кошмар

Повтарящите се кошмари сигнализират, че имаме нерешен проблем, с който отбягваме да се заемем дълго време. Колкото повече отлагаме да се заемем с неприятни ситуации, конфликти в семейството или на работа, задържани емоции-гняв, омраза, завист, толкова по-трудно ще стане и разрешаването им.

Сън за изневяра

Ако сънувате, че изневерявате, това не означава реално, че мамите близък човек, а е свързано с вас самите. Всъщност сънуващият е бил нечестен към самия себе си и не се е съобразил със своите желания и принципи, за да се хареса на другите. Когато бъдат потиснати стремежи, потребности и желания, те преминават в подсъзнанието и сънищата ги пресъздават в образи и символи, напомнящи за тях. Затова сънят ни подсказва, че не можем да се скрием от себе си.

Сънища за смърт

Смъртта символизира освобождаването от нещо старо и ненужно, което пречи на духовното ни израстване. Смъртта е край на старото и начало на нещо ново. В ежедневието ни такива ситуации са - напускането на работа, болезнен процес на раздяла, преместване в друг град и др.

Сънуване на бременност

Бременността е символ на новото, на зараждане на нови идеи, качества, на промяна за добро. Вероятно преживявате преход в живота си, смяна на посоката и начина на мислене. Започвате нов етап от духовното си развитие.

Сънища за бягство

Ако сънувате, че сте преследвани, че бягате от нещо или някой, това означава, че в реалния живот има нещо, което не приемате. Това от което бягате, е всъщност част от вас самите. Някаква личностна черта или качество, което не харесвате и отблъсквате, търси вашето внимание.

Сънувате падане

Падането насън означава, че съзнанието ви се връща в будно състояние. Освен това рязкото и стряскащо падане е израз на силното желание за контрол над живота и невъзможността да го наложите.

Летене на сън

Летенето е символ на неудържимата енергия на детството. Това, че детето в нас е оставено само и е забравено, търси нашето внимание. Обръща погледа ни към запълване на потребността ни от забавления, безгрижност и приключения. Мечти и фантазиране стават обект на вътрешно желание.

Сънуване на бивш партньор

Ако сънувате бившия си партньор, това не означава, че все още имате чувства към него. По-скоро това е знак, че не сте одобрявали някое негово качество, а вие самите го притежавате.

Сънуване на дом, къща

По време на сън, домът разделен на етажи представя слоевете на човешката психика. Ако човек сънува мазе, изба - това е неговото подсъзнание, изпълнено с потискани емоции, чувства, убеждения, които не харесваме в себе си. Те очакват да излязат на светло и да бъдат приети и трансформирани в това, което искаме да бъдем.

Ако ви падат зъбите насън

Погрешно е вярването, че падането на зъбите насън предвещава смърт в семейството. Тъй като в детска възраст зъбите първо израстват, след това падат и порастват нови, това и в съня е вярно. Сънуващият преживява преход от старо към ново, от несигурност към увереност. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:46, 18 окт 21

Ок е брилобениедо

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама