Криминалисти на ОДМВР-Пазарджик предотвратиха незаконна търговия с антични предмети

13:07, 26 апр 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мащабна полицейска операция по противодействие на нелегалната търговия с културно-исторически ценности е проведена на територията на територията на Пазарджишка област. Тя е стартирала вчера, осъществена е от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик със съдействието на колегите им от РУ-Септември, съобщиха от МВР, информира БГНЕС.

В хода на акцията те извършили претърсвания на адреси в Септември, селата Виноградец, Бошуля и Симеоновец. На входа на едно от селата задържали Х.Д. /53г./ от Септември, заподозрян в извършване на незаконна търговия с антики в района. В неговия автомобил и в апартамента му криминалистите открили около 120 фигури с различна форма и големина, над 360 монети, ключове от каси, заготовки на ключове, шперцове. Последвали претърсвания и в жилищата на неговите сътрудници - С.Х. /27г./, от село Симеоновец и Л.В. /54г./ от село Бошуля. Оттам са иззети метален медальон „Богородица с младенеца“, три различни марки металотърсачи, незаконно притежавани ловна едноцевна пушка 12-ти калибър, боен пистолет „Броунинг“ калибър 7.65 мм, 18 ловни и 16 бойни патрона за тях.

Всички открити предмети с културно-историческа стойност, забранени за притежаване металотърсачи, оръжия и боеприпаси са иззети.

Х.Б. и съучастниците му са задържани в ареста за срок от 24 часа. Разследването се провежда под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава, образувано е полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама