Валери Симеонов: Турският посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде отстранен от България

09:32, 26 апр 17 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Няма отговор на въпроса - защо сто човека турски граждани, работят на заплата към турската дирекция на вероизповеданията Дианет, във всяко българско районно мюфтийство. Наглостта просто няма никакви граници", това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България“ съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

Той каза, че не е редно, посланикът на Турция в България да участва заедно с председателя на партия Дост Лютви Местан в предизборни обиколки.

„България е суверенна държава и по никакъв начин не трябва да се огъваме и да приемаме някакви претенции на Турция. Досегашните ни действия са националноотговорни и патриотични. Като патриотична коалиция за нас на първо място са интересите на България.“, обяви Симеонов. Като девиз „България е над всичко“ и други партии възприеха. И аз ги поздравявам.

Ние смятаме, че посланикът на Турция Сюлейман Гьокче трябва да бъде отсранен от България. И да се замени с друг. Неговото поведение нарушава всякакви дипломатически норми. Той се меси в делата на България, възмути се депутатът.

Според него българският посланик в Турция Надежда Нейнски също трябва да бъда отзована. Мотивите - при обявяването на изборите тя се е срещала с изселнически организации да ги подтиква за откриване на максимален брой секции. И това въобще не е нейна работа, лаконичен бе Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама