В Швеция осъдиха трима за групово изнасилване, предавано чрез „Фейсбук”

19:43, 25 апр 17 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съд в шведския град Упсала осъди трима мъже на ефективни срокове затвор за изнасилване, което разпространили в социалната мрежа „Фейсбук”, предаде БГНЕС.

Осъдените са на 21, 18 и 24 години. Двама са от Афганистан, а тритият е иранец, който вече има шведски паспорт.Един от осъдените получава 2 години и 4 месеца за изнасилване и съучастие в изнасилване, втори получава една година за изнасилване, но тъй като при извършване на престъплението е бил на 18 години, срокът се намалява наполовина. Третият мъж, който е снимал, е осъден на 6 месеца затвор за клевета и укриване на информация за престъплението.

Тримата осъдени трябва да изплатят на пострадалата 30-годишна жена обезщетение от 330 000 крони (36 700 долара).

Изнасилването е извършено през януари. За него сигнализират свидетели, които попаднали на случващото се във „Фейсбук”. Престъплението било разпространено в затворена група, включваща над 60 000 души.

Прокуратурата съобщи, че жената е била почти в безсъзнание, под силното въздействие на алкохол и наркотици, а извършителите твърдели, че всичко е ставало по взаимно съгласие.

Държавното обвинение обаче повдига обвинения в изнасилване, защото преценява, че в подобно състояние и в такава сложна ситуация човек не може да даде съгласие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама