Тачи: ЕС няма визия

07:00, 25 апр 17 / Свят 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коментарът на Тачи бе по повод изказването на еврокомисаря Йоханес Хан, че "е разочарован и обезпокоен от подстрекателските изказвания на някои политически лидери на Балканите, които според него може да се възприемат като намеса във вътрешните работи", съобщи БГНЕС. 

Става дума за изявленията на албанския премиер Еди Рама и на Хашим Тачи, които казаха, че без ясна перспектива за членство в ЕС, Албания и Косово може да се обединят. „Ако някоя мисли, че с такива изявление може да се окаже натиск върху нас, това е голяма грешка, защото това може да се върне като бумеранг върху този, който изпраща такова послание. Трябва да се знае, че европейците имат силен интерес от мира, стабилността и напредъка на региона. Това може да се постигне чрез добросъседски отношения, при които всички работят заедно и съдействат за развитието на региона“, заяви Йоханес Хан.

"За съжаление подобни изявления, като тези на еврокомисаря, потвърждават това, което съм казвал многократно - на ЕС му липсва лидерство и визия по отношения на европейската перспектива на Косово", написа Тачи в собствения си профил във Фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама