Тръмп призова ООН да наложат нови санкции върху Северна Корея

05:08, 25 апр 17 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В резултат на ескалиращия конфликт между КНДР и САЩ американският президент Доналд Тръмп призова ООН да наложат на Пхенян нови, по-строги санкции, предаде БГНЕС.

"Съветът (на сигурността) трябва да бъде подготвен да въведе допълнителни и много по-строги санкции върху ядрените и балистичните програми на Северна Корея", изтъкна Тръмп по време на среща с 15-те члена на Съвета. "Това е реална заплаха за света, независимо дали искаме да говорим за това, или не. Северна Корея е голям световен проблем и то проблем, който трябва най-сетне да разрешим."

Според източници на "Ройтерс" от кабинета на Тръмп, санкциите най-вероятно ще включват налагането на ембарго върху петрола, което ще възпрепятства севернокорейските полети и ще изложи на риск работата на чуждестранните банки в страната.

Тръмп вече е дискутирал въпроса чрез телефонни разговори с германския канцлер Ангела Меркел и китайския президент Си Цзинпин, които са призовали милиардера към проява на "умереност, въздържание" в действията му към севернокорейския лидер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама