Горанов: Имената на министрите ще са ясни след връчване на мандата

19:02, 24 апр 17 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След връчване на мандата от президента Румен Радев на най-голямата политическа сила в парламента - ГЕРБ, ще станат ясни имената на министрите в кабинета Борисов 3, предаде БГНЕС.

Това стана ясно от изявление на Владислав Горанов, след близо тричасова среща на ГЕРБ с Обединени патриоти в партийната централа на ГЕРБ.

Поименният състав ще е последният разговор, който ще проведем. Далеч сме от окончателното решение. Поименният състав и разпределение на ресори в бъдещия кабинет не е бил обект на днешната среща, уточни Горанов.

В момента използваме часове наред всяка дума и формулировка да бъде така оформена, за да не може никой да използва споразумението като индулгенция, каза още той.

„Това ще стане в периода когато е връчен мандата докато той се реализира“, каза Горанов по повод състава на кабинета.

„Поименният състав на правителството не е важен, дотолкова доколкото в самото споразумение сме записали, че има механизъм за номиниране и отзоваване на министри. Съставът ще се определи последно - чак след връчване на мандата от страна на президента“, посочи Горанов. Той поясни още, че на този етап вицепремиерите ще са четирима на брой, като е нормално те да водят и министерства.

„Дотогава се опитваме да направим един документ, който да не поражда никакви съмнения как във всяка една ситуация ще действат двамата партньори в парламента и изпълнителната власт. Вероятно през следващата седмица ще може да се води разговорът за имена и пропорции. На този етап сме на финала, макар и незавършени на текстовете на коалиционното споразумение, механизмът на управление, технологията на упражняване и как се действа при кризисни ситуации“, каза още Владислав Горанов.

Днес обсъждахме коалиционното споразумение каза Каракачанов. Искаме това да бъде конституционният документ на бъдещата коалиция, каза още той

Към момента имена за съответни ресори не са назовани. Ясно е само едно име – това е на министър-председателя. Каракачанов каза, че на се обсъждани и квотни принципи. Всички предизвикателства пред нашата сигурност са сложни и важни и нямаме право на грешки, заяви лидерът на ВМРО и добави, че се надява следващите дни коалиционното споразумение да е готово.

Според него, ако ОП вземат едно министерство, ще бъде огромна грешка, в него да няма и други представители от други партии, добави Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама