Симеонов: Радев ни пожела управление в 4-годишен период

15:38, 24 апр 17 / Политика 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преговорите между нашата коалиция с ГЕРБ продължават и днес. Ще положим усилия до края на месеца да имаме пълно, изцяло подписано споразумение, съгласувано, както и въпросите, свързани с разпределението на властовите позиции. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов след консултациите при президента с Обединените патриоти, предаде БГНЕС.

След консултациите Симеонов посочи, че срещата премина в доброжелателен дух с много голям процент съвпадение на тезите, на разбиранията помежду им. „В самото начало Румен Радев ни поздрави за смелостта, с която сме решили да се ангажираме в този изключително важен момент със съставяне на правителство в коалиционен формат. Той декларира, че напълно разбира отговорността, която поемаме. И сподели, че след като се запознал с нашата програма, ав последствие и със стратегическите приоритети за периода 2017 - 2021г. за работа на бъдещото коалиционно правителство, той заяви, че споделя всички тези приоритети”, каза Симеонов.

По думите му, президентът им пожелал стабилност, управление в 4-годишен период. „Като цяло той заяви, че можем да разчитаме на президентската институция във всяко добро и полезно за България начинание”, посочи лидерът на НФСБ.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров пък сподели, че за първи път при среща с президента, те като патриотични формации получават положителна оценка за това, че „сме именно европейски националистически организации”. „Аз се радвам, че имаме държавен глава, който оценява патриотичните идеи като положителни, а не като екзотика, както беше досега”, заяви лидерът на Атака. И Сидеров каза, че Радев споделил, че трябва да има стабилност и мандатът да се изкара докрай и няма нужда от предсрочни избори. По думите му си обещали сътрудничество.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че запознали президента с основните техни цели, а именно стремеж на ОП към създаване на стабилно и работещо правителство, което да изкара 4-годишния мандат. „Също така пояснихме, че основен наш стремеж е внасяне на спокойствие в обществото и търсене на национален консенсус по няколко важни теми”, каза Каракачанов. Темите са свързани с демографската криза, вътрешна сигурност, отбраната, доходи и икономическо развитие и „темата със суверенитета на Република България и пресичане на опитите за вмешателство във вътрешните работи на Република България”.

На срещата е коментиран и въпросът за оградата по границата, по думите на Валери Симеонов. „Румен Радев заяви, че ще потърси допълнителна информация, че ще има също така проверки, за да се установи истината около това твърдение, така че там въпросът остава отворен”, заяви Симеонов в отговор на журналистически въпрос дали е бил подведен президентът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама