Военнослужещи от ВВС и 68-ма бригада ще участват в учение „Saber Junction” в Германия

14:25, 24 апр 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тактическа група за Специални операции от състава на 68-ма бригада „Специални сили“ ще вземе участие в ротационна подготовка - учение „Saber Junction - 2017”, което ще се проведе в тренировъчните центрове Хохенфелс и Графенвьор - Германия, предаде БГНЕС. 

В състава на тактическата група, освен български военнослужещи, са включени и военнослужещи от САЩ - Морските Специални сили – „Тюлени”, силите за Специални операции на Албания и Естония. Командир на многонационалната тактическа група е подполковник Божидар Бойков от 68-ма бригада „Специални сили“. По време на учението ще се изпълняват задачи като - специално разузнаване в голяма дълбочина на противникови групировки; военно подпомагане; освобождаване на пленени военнослужещи и други.

След завършване на учението, тактическата група ще продължи подготовката си с водене на реални стрелби на територията на най-големия стрелкови комплекс, който се намира в Графенвьор – Германия. От 1 януари 2017 г. до 31 декември 2017 г. Тактическата група за Специални операции от състава на 68-ма бригада „Специални сили“ е в дежурство като част от Компонентното Командване за Специални Операции на Силите за незабавен отговор на НАТО.

Личен състав и вертолет AS 532 AL Cougar от 24-а авиобаза Крумово също ще вземат участие в съвместната ротационна подготовка по време на която ще се изпълнява широк спектър от задачи. Сред тях са - евакуация денем и нощем с прибори за нощно виждане, евакуация на ранени от бойното поле, планиране и действия за възстановяване на принудително кацнал или повреден вертолет и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама