Веселин Марешки: Ще дадем подкрепа на ново правителство на първия етап

11:36, 24 апр 17 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ПГ на ПП ВОЛЯ е единствената, която на първия етап може да доведе до стабилност на управлението. Ние освен подкрепа на първия етап за едно ново правителство, ще бъдем и един от основните корективи за това дали се спазват предизборните обещания. Това каза лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки след консултациите при президента, предаде БГНЕС.

На консултациите с президента се обединихме около това, че бързи избори веднага, отново биха били пагубни за българската държава, а от там и за българския народ и българския бизнес, заяви Марешки. Разговори с тях за участие в изпълнителната власт не са водени. „Към днешната дата не са водени никакви разговори, защото нашето усещане е, че се изчаква достигането на споразумение до първите две формации, които ще участват в една такава коалиция и когато приключат преговорите между националистите и ГЕРБ, предполагам, че тогава ще има и покана към нас. Очаквам това да стане в следващите дни“, каза още той.

На въпрос за това дали биха се съгласили и къде мисли, че партията би била полезна, Марешки каза, че в личен план не се вижда като министър. „Като партия и не само като партия, а и като силно гражданско движение, защото при нас има много надпартийни експерти, ние сме готови за експертно участие в абсолютно всички области. Ако се нуждаят от нашата експертиза, ние ще ги подпомогнем. Изборът на партньори все пак се прави от тези, на които им е даден мандат и от българския народ, впоследствие и от президента. Така че очакваме да видим визията на първата парламентарно представена партия за това какво трябва да бъде следващото правителство“, посочи Марешки. Той вижда, че голяма част от предизборната програма на ВОЛЯ е влязла в коалиционното споразумение, но все пак ще изчакат да видят и крайния вариант.

„Ние нямаме особен проблем на първия етап на база на написана програма, да подкрепим правителството, а впоследствие ще следим дали се изпълнява и ако тя се изпълнява, и се случват тези неща, които всички българи и като бизнес, и като държава, и като народ очакваме, ние сме готови да ги подкрепяме“, посочи той. Марешки заяви, че още на първия етап ще опитат да добавят програмата с някои от техните най-силни идеи във връзка с демографската криза.

Марешки отговори и на въпрос за срещата Цацаров-Дончев и каза, че темата не е обсъждана на срещата им с президента. „Само искам да кажа, че няма нищо лошо в това бизнесът да се среща с главен прокурор, но това трябва да бъде официално в кабинета на главния прокурор, а не в кабинета на някой друг бизнесмен“, посочи той и добави, че никога не се е срещал с главния прокурор и не би присъствал на такава среща извън официалните места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама