Мило Джуканович: Членството на Черна гора в НАТО е с най-голямо историческо значение

09:48, 24 апр 17 / Свят 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Демократическата партия на социалистите на Черна гора Мило Джуканович заяви, че предстоящото решение на парламента да потвърди влизането на страната в НАТО е с „най-голямо историческо значение" за балканската държава.

„Това решение, което трябва да бъде взето на 28 април в Цетине, ще бъде в съответствие с Конституцията и законите на Черна гора и никой няма да може да го оспори“, каза Джуканович за черногорската телевизия "Първа", предаде БГНЕС.

„Убеден съм, че възстановяването на независимостта през 2006 г. нямаше много да означава, ако не постигнахме членство в НАТО. Най-доброто доказателство за това са съседните страни, които не са в състояние да определят своя стратегически курс за развитие“, посочи още Джуканович. Той изтъкна също, че е напълно в съответствие с конституцията парламентът да вземе и потвърди решението за членството на Черна Гора в НАТО.

Спирайки се на опозицията, която е против членството в НАТО, а за членство в ЕС, той заяви, че това е "неумел камуфлаж на антиевропейски позиция".

„Те искат не европейска, а за руска ценностна система. Нямам никакви лоши предразсъдъци към Русия, напротив, но не се колебая кой е по-успешен модел“, каза той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама