Ердоган: Наричат ме диктатор, защото говорих срещу тираните

16:11, 23 апр 17 / Свят 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Реджеп Ердоган смята, че някои световни лидери го определят като диктатор, защото е говорил срещу тираните, повтаряйки посланията за солидарност и единство срещу продължаващите войни в мюсюлманския свят, предаде БГНЕС.

"Как може човек, който не чува гласовете на милиони мюсюлмански деца, да се смята за последовател на Пророка?", попита той на церемония, отбелязваща раждането на Пророка Мохамед, цитиран от в. „Хюриет“.

„Сигурно сте виждали бащата, който държеше мъртвите си близнаци след химическата атака (в Сирия). Колко време ще продължат тези жестокости, без да се плаща цената? Те ме наричат диктатор. Нека, но ще продължим да говорим срещу тях, защото Пророкът е казал, че съгласието със жестокостта е жестокост“, посочи държавният глава.

"В свят, в който съгласието с жестокостта е жестокост, ние не можем да им кажем, че се справят добре", добави той.

Президентът призова мюсюлманския свят да покаже солидарност помежду си.

"Пророкът проповядва: Ако видите несправедливост, поправете я с ръка; ако силата ви не е достатъчна, предупредете с езика си; ако това не стига, отхвърлете ги със сърцето си“, продължи с цитати Ердоган.

"Неотзивчивостта на ислямския свят към мюсюлманите, които са жестоко омаловажени от други организации, които се наричат мюсюлмански или трети групи вярвания, е наистина тъжна", каза той.

"Ще се опитаме да поправим всички тези грешки, които виждаме с ръцете си, на места, на които не можем да достигнем с езика си“, завърши лидерът на южната ни съседка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама