Георги Гергов напусна Изпълнителното бюро на БСП

14:20, 22 апр 17 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Георги Гергов сам подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП и напусна пленума на левицата, който се провежда днес на "Позитано" 20, предаде БГНЕС.

Оставката на Гергов от ИБ на левицата идва, след като стана ясно, че той е посредничил за неформална среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Георги Гергов е посредникът за срещата Цацаров-Дончев

В началото на днешния пленум лидерът на БСП Корнелия Нинова официално предложи изключването на Георги Гергов от Изпълнителното бюро.

"С оглед на последните събития от няколко дни, които представляват обществен и медиен интерес, и събуждат много въпроси към партията, поставям на вашето внимание предложението да освободим Георги Гергов от ИБ на БСП. С уважение към него, с това че е партиен човек, с това че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно, разбира се, БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице, в качеството на член на бюрото, и не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", заяви Нинова пред пленума преди да помоли медиите да напуснат залата и гласуването да протече без тяхно присъствие.

По време на вчерашното си участие в "Панорама" Нинова заяви, че ако Националния съвет на партията не я подкрепи в гласуването за оставката на Гергов, тя ще си тръгна с достойнство. До този сценарии обаче няма да се стигне, тъй като Гергов днес сам е подал оставката си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама