Корнелия Нинова официално предложи на пленум изключване на Гергов от ИБ

12:16, 22 апр 17 / Политика 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова официално предложи изключването на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията в началото на днешното заседание на пленума на левицата, предаде БГНЕС.

Нинова добави, че прави това с уважение към него, затова че много години той работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена партията, а тя неприема политически лица да бъдат замесени в подобни обстоятелства.

„Предлагам да освободим г-н Гергов от Изпълнителното бюро. Той години наред работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, предлагам той да бъде освободен. Не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития”, каза Нинова по повод посредничеството му за неформална среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

След нейните думи Георги Гергов се обади от залата с въпроса: „Защо да гоним медиите, не виждам какво съм направил?” Това той каза след предложението представителите на средствата за информация да напуснат залата, за да се състои необезпокоявана дискусията по точка първа от дневния ред на заседанието, в която е включен и първият въпрос за „актуалната политическа обстановка”.

В началото на своето изказване Корнелия Нинова повтори заявката, че левицата няма да отстъпи от предизборните си ангажименти и още в началото на 44-тото Народно събрание ПГ на БСП са започнали да изпълняват своите заявки.

Като опозиция бих искала да дадем нов стил в работата на депутатите, бихме искали да придадем нов морал. Затова внесохме предложение за замразяване на заплатите на народните заплати за целия мандат, без значение колко ще е дълъг той. Това не е популизъм, даде пример Нинова и даде заявка, че БСП ще продължи да провежда политика за отказ от привилегиите за депутатите.

Според нея ГЕРБ са спечелили изборите в името на народа, но ще го предадат в името на властта.

Във вторник от 13.30 часа сме поканени от президента Радев на консултации, съобщи тя и добави, че след това ще се пристъпи към връчване на мандат за съставяне на правителство от страна на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Като опозиция ние няма да подкрепим този кабинет. Ние ще изпълняваме нашата предизборна програма, нашите политики, нашите обещания към хората. Ние сме алтернатива на това управление, категорична бе Корнелия Нинова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама