Генералният секретар на ООН проведе първата си среща с президента на САЩ

20:29, 21 апр 17 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи говорителят на Гутериш. Срещата е била в Белия дом във Вашингтон, предаде БГНЕС.

Гутериш и Тръмп са се разбрали да се срещнат отново в най-скоро време. Дискусията беше добра и интересна, каза говорителят Стефан Дюжарик.

Антониу Гутериш е на официално посещение във Вашингтон, където участва в прояви по линия на Международния валутен фонд. Преди срещата с Тръмп Гутериш е разговарял с помощника на президента по националната сигурност Хърбърт Макмастър.

Представители на новата американска администрация многократно са изразявали недоволство от организацията на работата в ООН. През март Белият дом публикува проекто бюджета на страната, в който е предвидено съкращаване на финансирането на ООН и програмите й.

В момента САЩ покриват над 22% от редовния бюджет на световната организация, който е около 5,4 млрд. долара, както и 28,5% от разходите за миротворчески операции, които са на обща стойност 7,9 млрд. долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама