Давид Гофен поднесе поредната изненада в Монте Карло

20:21, 21 апр 17 / Спорт 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Давид Гофен поднесе поредната голяма изненада на Мастърса на червени кортове в Монте Карло, предаде БГНЕС. На четвъртфиналите 26-годишният белгиец победи световния номер Новак Джокович с 6-2, 3-6, 7-5 в оспорван мач, продължил 2 часа и 37 минути. Освен че се класира за полуфиналите в надпреварата, Гофен записа и първа победа в кариерата си над Джокович, след като преди това имаше пет поредни загуби от сърбина.

Белгиецът спечели категорично първия сет с 6-2, след като успя на два пъти да пробие своя съперник. Отговорът на бившия номер 1 не закъсня и той изравни резултата след 6-3 във втория сет.

Решителната трета част започна отлично за Джокович, който реализира пробив в откриващия гейм, а след това затвърди преднината си за 2-0. Гофен обаче успя да се върне в мача и да изравни при 4-4. 13-ят в света белгиец продължи да играе много силно и въпреки че пропусна няколко мачбола в крайна сметка успя да пробие Новак в 12-ия гейм, записвайки първата си победа над този съперник.

В спор за място на финала Гофен ще спори с победителя от двубоя между 9-кратният шампион в турнира Рафаел Надал и Диего Шварцман. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама