Сръбски митничари откриха оръжие в камион, минал през България

19:18, 21 апр 17 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбски митничари от контролно­пропускателния пункт "Градина" откриха голямо количество оръжие и боеприпаси в камион, преминал транзитно през България.

Официалните документи, придружаващи камиона, сочели, че той превозвал сладкарски изделия от Турция за Черна гора, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС.

Контрабандата е спряна на Граничния пункт Калотина/ Градина, от сръбска страна, бел.ред./ При проверката на митничарите са открити 80 цеви модел "Grizli 83-2" с 5,5 мм. калибър, "Grizli Strajker" 4,5 мм, 10 газови пистолета "Зорак", 4000 патрона за газови пистолети, 80 приклади за пушки и 70 оптични мерници. Камионът е бил управляван от 20-годишен сръбски гражданин.

Оръжието е било открито с мобилен скенер, след като шофьорът казал, че няма нищо за деклариране. При проверката е било установено, че въжето с митническата пломба е срязано и отново залепено.

Според сръбските власти става въпрос за организарана престъпна група, която се занимавала с превърщането на въздушни и газови пушки и пистолети в конвенционални. Поради тази причина случаят е предаден на специализираните разследващи служби за сигурност. 

При преминаването си през граничен пункт "Калотина" камионът не е бил проверен от българските власти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама