Марешки: Виновниците за некачествената вода трябва да се намерят

16:37, 21 апр 17 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Бавно и методично ни тровят с некачествени води и храни. ВОЛЯ настоява в парламента да се направи специална анкетна комисия и да се намерят виновниците за това”, заяви Веселин Марешки от трибуната на 44-ото Народно събрание, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание бе категоричен, че трябва да бъдат посочени отговорните за замърсяването на водата с уран в Хасково и Първомай. Според Марешки, това може сериозно да увреди здравето на хората в тези региони и затова задължително трябва да се предприемат спешни мерки, за да се установят причините. Служебните министри на здравеопазването, на околната среда и на регионалното развитие и благоустройството говориха пред народните представители за наличието на уран в питейната вода в Хасково и Първомай и какви мерки за населението са предприети.

По думите на Марешки, отговорностите не трябва да се замитат.”Кой носи отговорност за АЕЦ „Белене“, за здравеопазването, за златото на България?! Напоследък се мълчи по тези въпроси, нищо не се говори за мините, енергетиката, златните залежи – къде изчезват парите за увеличението на пенсиите, заплатите на учителите и т.н. ВОЛЯ няма да допусне българският бюджет да бъде ограбван”, допълни Веселин Марешки. Той попита служебния премиер проф.Огнян Герджиков дали неговото правителство или това преди него са разпъвали политически чадъри над директорите на лечебни заведения, които са вливали служебни пари във фалиралата КТБ. „Известно е, че здравният министър Илко Семерджиев е твърде активен и съм убеден, че не би си затворил очите ако е имало сигнал за нарушения. Нямам информация за чадър, включително и в сферата на здравеопазването“, отговори Герджиков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама