Ученически панаир в Пловдив

16:24, 21 апр 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 350 ученици от цялата страна се състезават днес и утре в Панорамата на професионалното образование, девети поред форум, организиран от Министерството на образованието и науката, предаде БГНЕС.

Учениците от професионалните гимназии демонстрират своите знания и умения в 11 професии, сред тях са строителство, дървообработване, електронна техника и компютърни системи, керамика, озеленяване и цветарство, фризьорство и грим, кулинарно майсторство, сервиране.

Панорамата бе открита от зам. министъра на образованието и науката Мария Гайдарова. Всички участници в състезанията вече са доказали уменията си на регионално ниво. Тъй като в съседната палата по същото време се провежда Националната кулинарна купа на България, конкурсите на учениците - готвачи за приготвяне на ястия от националната кухня, на хляб със семена и на торта "Гараш", са включени в турнирите на топготвачите.

Освен състезателния характер, който винаги носи емоции, ученическият панаир е и място, където бизнесът може да създаде активни връзки с училищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама