ВАС потвърди наложена санкция на еМАГ

14:35, 21 апр 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният административен съд потвърди наложена от Комисията за защита на конкуренцията имуществена санкция на „Данте Интернешънъл“ СА в размер на 137 887,44 лв. за нелоялно привличане на клиенти (чл. 36, ал. 3 от ЗЗК) във връзка с провеждането на рекламна кампания под надслов „Спечели екскурзия до Канарите”, съобщиха от КЗК, предаде БГНЕС.

Производството пред Комисията е образувано по повод постъпили сигнал и жалба от потребители относно недобросъвестни действия от страна на „Данте Интернешънъл“ СА във връзка с организирана и рекламирана игра (томбола) на онлайн магазина www.emag.bg. Организаторът обещава да даде на печелившия участник награда - екскурзия за двама до Канарите (остров Тенерифе). Участието в играта, проведена в периода 28.07-17.08.2014 г., е обвързано с покупка на минимална стойност от 100 лева от онлайн магазина eMAG.

Комисията установява, че стойността на наградата, която ДАНТЕ обещава, надвишава значително цената на продавания продукт по приетите с Решение № 55/21.01.2009 г. на КЗК критерии. Вследствие на подобно поведение се увреждат интересите на конкурентите, поради което тези способи за привличане на клиенти са недопустими и се санкционират по ЗЗК.

Върховният административен съд изцяло потвърждава изводите за наличие на нарушение, установено от Комисията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама