Френската полиция намери оръжия в автомобила на нападателя от „Шанз-Елизе“

14:07, 21 апр 17 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френската полиция е открила пушка и хладни оръжия в автомобила на мъжа, който вчера нападна полицаи на парижкия булевард „Шанз-Елизе“, съобщи телевизионният канал BFM, това предаде БГНЕС.

Според медията в превозното средство са били намерени и неговите документи, от които е станало ясно каква е самоличността на нападателя и неговия адрес. В дома му, който се намира в един от градовете източно от френската столица, е бил проведен обиск.

Към момента не е известно защо нападателят не е използвал намиращите се в автомобила оръжия при атаката си. По неофициална информация той е бил въоръжен с автомат „Калашников“, но от прокуратурата отказват да дадат повече информация за използваното оръжие.

В автомобила също така са били открити и адресите на френското Главно управление за вътрешна сигурност и този на полицейския комисариат на град Лаон, разположени в департамент Сен-е-Марн, където е и домът на нападателя. Открити са и адресите на три оръжейни магазина.

Според телевизията нападателят е подал заявление за получаване на ловен билет.

Източник от разследването съобщава също, че край стрелеца от "Шанз-Елизе" е била открита бележка, в която заявява подкрепата си за "Ислямска държава". Групировката вече обави, че поема отговорност за нападението. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама