Нинова: Борисов поиска Деница Златева да остане в редовния кабинет, аз отказах

13:44, 21 апр 17 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи вицепремиерът Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ, аз отказах. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова,  предаде БГНЕС.

„Това е оценката на Бойко Борисов за участието на БСП в служебния кабинет. БСП има участие в служебния кабинет, казва се Деница Златева и затова носим отговорност. Вицепремиер и министър по европредседателството, затова носим отговорности и днес пред вас заявявам, че качествата на човека, който участва в името на БСП в кабинета са оценени високо“, обясни Нинова.

Тя обаче предупреди, че няма да допусне никога договорки и задкулисие извън общественото внимание и затова е отказала предложението на Борисов.

„Въпросът е принципен. Не можем да правим никакви колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програми. Винаги може да разчитате на нашето разбиране и гласове, когато решаваме важни въпроси“, допълни Нинова.

Тя бе категорична, че няма да позволи да се вмени на БСП някаква вина на служебния кабинет. „Нито Конституцията, нито законите на страната, нито морала позволяват на политическа партия дори да е подкрепила и издигнала президент да му се меси в избора на служебен кабинет. В тази държава ще има принципи, прозрачност и морал и ние ще ги отстояваме“, заяви Нинова.

Тя благодари на Герджиков за това, че е бил коректен и че е уточнил, че не са разговаряли по никакви теми и не се е месила в работата на правителството. „Аз не съм Бойко Борисов и нито със sms-и, нито със срещи с вас, нито с обаждане към вас, никога не бих си позволила намеса в работата ви“, каза още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини служебния премиер Огнян Герджиков, че той и служебният кабинет са създали условия за евентуален бъдещ саботаж на правителството. „Може би няма друг министър-председател, с толкова много обвинения. Казахте, че нямате отношения към тези уволнения. Това означава, че друг е разпореждал тези уволнения“, каза Цветанов.

Той призова някой да излезе и да каже кой носи политическа отговорност за тези уволнения. „Колкото по-рано това правителство прекрати правомощията си, толкова по добре за държавата, за да се върнем към икономическия ръст. Коалиционното правителство ще направи ревизия на тези назначения, за да гарантираме стабилността и да не бъде подложена държавата на натиск“, заяви още Цветан Цветанов. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама