• Снимка: БГНЕС

Не съм уволнил нито един служител в Министерски съвет, от цялата администрация. Това показва, че моето разбиране не е да бъдат уволнявани хора самоцелно и затова не съм го правил. Не ми е оказван натиск нито за уволнения, нито за назначения, нито от ляво, дясно или център. Това посочи от парламентарната трибуна служебният премиер Огнян Герджиков, съобщи БГНЕС.

Имал съм разговори с Борисов, но не си водя статистика, съжалявам, но разговорите не са много. Така или иначе такива разговори са полезни и необходими, обясни премиерът след като бе попитан колко пъти се е чувал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поканих Борисов заедно с експерти в понеделник в НС да обсъдим проблемите с „Газпром“. Това го правих след изборите. Преди изборите не съм приемал нито едни лидер на политическа партия. След изборите смятам, че това е съвсем нормално с оглед на приемствеността“, обясни Огнян Герджиков.

Що се отнася до тези SMS-и съм изразявал публично в интервюто и повече за SMS-и не отговарям, каза Герджиков във връзка с прословутия SMS от Борисов.

От друга страна обясни, че с председателя на БСП Корнелия Нинова не е провел нито един разговор.

Той посочи, че Илко Семерджиев е твърде активен и „не се свенеше да прави сериозни промени” и затова е убеден, че не би си затворил очите, ако е видял сериозни нарушения или е имало данни за такива в неговия ресор.

Всички министри, които са направили смени и промени са имали своите мотиви. На мен не ми е възможно в 20 министерства да знам кои са конкретните причини и основания за тези кадрови размествания, посочи Огнян Герджиков в отговор на въпрос за смени от Министерство на отбраната.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно