Герджиков: Не ми е оказван натиск нито за уволнения, нито за назначения 

13:08, 21 апр 17 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не съм уволнил нито един служител в Министерски съвет, от цялата администрация. Това показва, че моето разбиране не е да бъдат уволнявани хора самоцелно и затова не съм го правил. Не ми е оказван натиск нито за уволнения, нито за назначения, нито от ляво, дясно или център. Това посочи от парламентарната трибуна служебният премиер Огнян Герджиков, съобщи БГНЕС.

Имал съм разговори с Борисов, но не си водя статистика, съжалявам, но разговорите не са много. Така или иначе такива разговори са полезни и необходими, обясни премиерът след като бе попитан колко пъти се е чувал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поканих Борисов заедно с експерти в понеделник в НС да обсъдим проблемите с „Газпром“. Това го правих след изборите. Преди изборите не съм приемал нито едни лидер на политическа партия. След изборите смятам, че това е съвсем нормално с оглед на приемствеността“, обясни Огнян Герджиков.

Що се отнася до тези SMS-и съм изразявал публично в интервюто и повече за SMS-и не отговарям, каза Герджиков във връзка с прословутия SMS от Борисов.

От друга страна обясни, че с председателя на БСП Корнелия Нинова не е провел нито един разговор.

Той посочи, че Илко Семерджиев е твърде активен и „не се свенеше да прави сериозни промени” и затова е убеден, че не би си затворил очите, ако е видял сериозни нарушения или е имало данни за такива в неговия ресор.

Всички министри, които са направили смени и промени са имали своите мотиви. На мен не ми е възможно в 20 министерства да знам кои са конкретните причини и основания за тези кадрови размествания, посочи Огнян Герджиков в отговор на въпрос за смени от Министерство на отбраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама