Какво не знаем за равиолите

11:16, 21 апр 17 / Любопитно 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Равиолите се водят вид паста и са едно от най-любимите ястия не само за италианци, но и за голяма част от населението на света. Има стотици начини за сервиране и приготвяне на вкусното ястие. Дали с кайма, с пиле, със зеленчуци, със сметанов или доматен сос, те са подходящи за хапване по всяко време. foodpanda, подбра забавни факти за италианския специалитет, които не знаете, съобщава БГНЕС.

За първи път се приготвят равиоли във Венеция през XIV век. 20 март е обявен за национален празник на равиолите. Обикновено се варят и сервират с добре овкусен сос. В някои части на Италия готвят равиолите директно в сос. Тестото се приготвя лесно - яйце, брашно, сол, зехтин, вода. Големината на равиолите е колкото супена лъжица.

В Индия равиолите са познати като „Гуия“, което е национално ястие, но се приготвя с пълнеж от сладко, сухи плодове, захар и смес от подправки. В Русия равиолите са известни като пелмени. Световният рекорд за най-много приготвени равиоли се поставя в Санкт Петербург през 2013 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама