Албанската изборна комисия отказа да удължи срока за записване за изборите

10:26, 21 апр 17 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Албанската Централна избирателна комисия (ЦИК) няма да удължи срока за записване на предсрочните парламентарни избори в страната през юни, съобщават македонски медии, предаде БГНЕС.

Такова искане до комисията отправи Социалистическата партия на настоящия премиер Еди Рама и Социалистическото движение за интеграция на председателя на парламента Илир Мета. Двете управляващи партии поискаха с няколко дена да бъде удължен срокът за регистрация за изборите на 18 юни.

„Комисията разгледа искането, но не го одобри. Няма време за такива политически маневри“, заяви председателят на органа Денар Биба.

Според Грамоз Ручи и Луан Рама – представители на двете партии, подписали искането, то е даване на шанс на опозицията също да се включи във вота.

От своя страна Демократическата партия, която е начело на опозицията в страната, отхвърли поканата на властта. Според демократите удължаването на срока не само е противозаконно, но и би представило ЦИК като „политическа институция в ръцете на правителството“, застрашавайки намирането на решение за политическата криза в страната. /БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама