"Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата в Париж

01:29, 21 апр 17 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата в четвъртък в района на Шанз-Елизе в центъра на Париж, съобщи АФП.

Екстремистите посочиха и името на нападателя, който се оказа пристигналият от Белгия Абу Юсеф ал Белджики.

След спешно съвещание в Елисейския дворец, френският президент Франсоа Оланд обяви, че се разглежда версията за терористичен акт.

При нападението беше убит един полицай, а втори почина по-късно от раните си. Единият от нападателите е ликвидиран при ответен огън, а вторият се е изплъзнал.

Стрелбата избухна около 21.00 часа местно време до № 104 на известния парижки булевард, недалеч от магазина Marks & Spencer. Около мястото на инцидента има над 20 полицейски коли, а един вертолет прелита над района, който е отцепен. Според очевидци е "имало поне двама нападатели". Един от тях твърди, че е видял "един мъж как изкача от автомобил и след това открива стрелба с автомат Калашников".

БГНЕС припомня, че само преди два дни в Марсилия френските сили за сигурност задържаха двама души. В тяхното жилище бе открито голямо количество експлозив и оръжие. Според властите те са готвели да извършат терористично нападение в навечерието на президентските избори. В неделя във Франция ще се проведе първия тур от изборите за нов държавен глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама