Втора престрелка в Париж, жертвите на първата станаха две

23:53, 20 апр 17 / Свят 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още една престрелка избухна в центъра на Париж, в района на булевард Шанз-Елизе. При нея няма убити и ранени, но жертви на първата станаха двама полицаи.

Френската полиция не изключва версията за терористичен акт.

При първото нападение бе убит един полицай, а втори почина по-късно от раните си. Единият от нападателите е ликвидиран при ответен огън, а вторият се е изплъзнал.

Стрелбата избухна около 21.00 часа местно време до № 104 на известния парижки булевард, недалеч от магазина Marks & Spencer. Около мястото на инцидента има над 20 полицейски коли, а един вертолет прелита над района, който е отцепен. Според очевидци е "имало поне двама нападатели". Един от тях твърди, че е видял "един мъж как изкача от автомобил и след това открива стрелба с автомат Калашников".

БГНЕС припомня, че само преди два дни в Марсилия френските сили за сигурност задържаха двама души. В тяхното жилище бе открито голямо количество експлозив и оръжие. Според властите те са готвели да извършат терористично нападение в навечерието на президентските избори. В неделя във Франция ще се проведе първия тур от изборите за нов държавен глава.

Причините за днешния инцидент все още не са известни. Част от медиите твърдят, че става въпрос за терористична атака, а според други за въоръжен грабеж.

От вътрешното министерство призовават гражданите да избягват района около кървавия инцидент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама