Френски полицай убит в центъра на Париж

22:51, 20 апр 17 / Свят 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един френски полицай бе убит, а друг ранен в центъра на френската столица Париж.

Инцидентът стана на булевард Шанз-Елизе. Според местната телевизя BFMTV нападателят е застрелян. Състоянието на ранения полицай е много сериозно, съобщиха от полицията в града. Стрелбата избухна около 21.00 часа местно време до № 104 на известния парижки булевард, недалеч от магазина Marks & Spencer. Около мястото на инцидента има над 20 полицейски коли, а един вертолет прелита над района, който е отцепен. Според очевидци е "имало поне двама нападатели". Един от тях твърди, че е видял "един мъж как изкача от автомобил и след това открива стрелба с автомат Калашников".

БГНЕС припомня, че само преди два дни в Марсилия френските сили за сигурност задържаха двама души. В тяхното жилище бе открито голямо количество оръжие и пистолети. Според властите те са готвели да извършат терористично нападение в навечерието на президентските избори. В неделя във Франция ще се проведе първия тур от изборите за нов държавен глава.

Причините за инцидента все още не са известни. Част от медиите твърдят, че става въпрос за терористична атака, а според други за въоръжен грабеж.

От вътрешното министерство призовават гражданите да избягват района около кървавия инцидент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама